Highfield Genetics in Velp is het paardenbedrijf van Maarten Brands en Mieke van den Broek, naast het door hen gerunde melkveebedrijf.

Maarten en Mieke zijn hun hele leven al met paarden bezig. De vader van Maarten fokte al paarden. Toen zijn vader overleed besloot hij om te specialiseren in de springpaarden--fokkerij. Hierdoor werden alle paarden verkocht om één goede sportmerrie terug te kopen. Na landelijke successen bij het rundveebeoordelen werd het een uitdaging om deel te nemen aan de Competitie Paardenbeoordeling. Ook dit deed hij met succes. In 2001 deed hij voor de eerste keer mee aan de Competitie Paardenbeoordelen. Daarin behaalde hij direct het Brabants Kampioenschap. In dat zelfde jaar haalde hij in het Nederlands Kampioenschap een hele mooie 3de plaats. In 2003 deed hij nogmaals mee, en won zowel het Brabants Kampioenschap alsook het Nederlands Kampioenschap. Hij liet 120 kandidaten achter zich.

Mieke heeft ervaring opgedaan op een stoeterij met Friese paarden en bij een professionele springruiter. Op beide stallen heeft ze veel geleerd en ervaring opgedaan bij de verzorging en training van de paarden. Ook Mieke begon in 2009 haar fokkerij direct goed met de aankoop van de fokmerrie Sylvinia, Elite Prestatie merrie en de volle zus van topspringpaard Loro Piana Havinia.

Highfield Genetics houdt zich bezig met springpaardenfokkerij, opleiding van eigen fokproducten en de verkoop van de diepvriessperma. Mieke houdt zich bezig met de dagelijkse verzorging en training van de paarden. Daarnaast verzorgt zij de website, emailcontact, facturering en boekhouding van beide bedrijven. Maarten verzorgt het melkveebedrijf, in-/verkoop van diepvriessperma en telefonisch contact met de klanten. De fokkerij, selectie en trainingsopbouw gebeuren in gezamenlijk overleg. Door aankoop, samenwerking, fokken en selecteren omvat het merriebestand een 12-tal interessante fokmerries. Jaarlijks krijgen we 10 tot 15 veulens.